Das Traumtor

Undervisningsforløbet ”Das Traumtor” er et sportsforløb, som tager udgangspunkt i Jasper og hans venner, som dyrker fodbold.

I fodboldforløbet arbejder eleverne med fodboldudtryk, som de kan genkende fra deres egen hverdag i sportens verden – hvad enten de spiller fodbold eller ej. Forløbet tager udgangspunkt i en illustreret historie.

Der veksles mellem mange forskellige organisationsformer: Der er individuelle opgaver (Einzelarbeit), pararbejde (Partnerarbeit), gruppearbejde (Gruppenarbeit) og klassearbejde (Klassenarbeit). I klassearbejdet præsenteres der gennem små skuespil og gives feedback.

Der indgår også CL-strukturer i form af dobbeltcirkler (Doppelkreis). Sammen med CL-strukturen tilføjes undervisningen bevægelse igennem en fodboldopgave, som kræver, at eleverne skal ud på fodboldbanen og fysisk spille sig igennem den illustrerede historie.

Til slut laver eleverne et projekt enten med appen ”Comic Life” (findes kun til iOS), eller med Pixton fra Skoletube, hvor de producerer en tegneserie med det tillærte ordforråd.